Simlii - The sims 3

Direktlänk till inlägg 28 juli 2013

PGC - Generation 1 - Pust, stånk och stön

Av Ella - 28 juli 2013 13:57

 

Eftersom att alla fem barn fyller år hyffsat samtidigt så tyckte Brie att det var en bra idé att slå tv… fem... flugor i en smäll  och ordna ett masskalas. Det var en rolig idé tyckte allihop men Edvard var inte så förtjust i att det skulle stå tårtor i hela huset under den kommande lördagen. Deras husbåt var ju trots allt ganska liten och att ha åtta personer (sju familjemedlemmar och en barnvakt) i det tio kvadratmeter stora köket insåg han ganska tidigt att det inte skulle gå.


Därför bestämde han under morgonen att barnen skulle firas i omgångar under hela dagen och sedan utrymma köket så fort de hade tagit tårta för att ge plats åt nästa grupp. 

     

Det slutade så klart (trots Edvards försök till organisering) med att det blev fullständig kaos i köket. Alla försökte överösta skrikande tutor, applåder och några tappade såklart sina tårtbitar. Tillslut fick Brie nog, tog de två resterande tårtorna och klargjorde att alla som ville vara med och fira Rue och Harry fick snällt maka sig ut genom korridoren och ställa sig utomhus tillsammans med den resterande familjen där det fanns betydligt mer plats. 

 

Kalaset fortsatte i samma takt ute på däck. Grannarna i husbåten bredvid fick såklart spader över allt oväsen så de tog sitt pick och pack och bytte hamn över helgen. Brie gav de en sarkastisk vinkning med ett saftglas i handen när de sakta tuffade ut ur hamnen. Dessa grannar brukade jämt och ständigt klaga på att Brie aldrig skrubbade skrovet ordentligt. Brie i sin tur brukade kontra med att de som inte jobbade inom affärer och därmed hade råd med städhjälp snällt fick slita som AT-läkare (som var taskigt dåligt betald i jämförelse med allt slit) och därmed inte hade tid att stå med vatten upp till öronen och skrubba skrov hela dagarna eftersom att dessa stackare ägnade dagarna i ända åt att läsa journaler, gå ärenden åt specialistläkarna och rädda åtskilliga liv. 

 

I alla fall, när Brie snällt satt kvar utomhus och läste sina journaler började hennes personsökare att pipa (någon praktikant som strulat till det) och Brie fick kasta sig in fort som sjutton och byta kläder och sedan ta en dyr taxi in till stan. 

 

Det är tröttsamt att jämt bli inkallad in på småtimmarna. Brie har haft en hel del praktikanter på senare tid som knappt kan ta ett blodprov själva och som inte häller räds att locka upp henne ur sin skönhetssömn för att pulsen verkar konstig på någon stackare med koma. Visst gillar hon dessa ambitiösa ungdomar, men om de kunde ta lite ansvar själva så att hon kunde ta hand om sina egna barn, skulle hon bli djupt tacksam. 

 

Barnen verkar dock ta Bries frånvaro med ro. Rue och tonåringarna klarar sig bra själva och Harry umgås mest med Edvard. 

 

Ibland blir Brie helt tom inombords när hon upptäcker hur mycket ansvar hennes barn tar. När Jake en morgon tyckte att det kunde vara en bra idé att byta hamn blev Brie helt förtvivlad och började gråta. Hon visste inte ens att hennes son kunde köra båtar, ännu mindre att han kunde läsa sjökort. Xander hade tydligen börjat laga våfflor på morgonen och Rue hade hedersbetyg i alla ämnen. Det hade bara passerat förbi henne medan hon stod med sina blodprov, personsökare och patienter på helt andra håll. Sorgligt, det var vad det var och inte ens Edvard som försökte med allt för att få Brie på bättre humör lyckades trösta henne.

 

En morgon ringde en för Brie helt okänd person och sa att hon vunnit en gratis-semester för två på ett lotteri. Brie blev helt ställd och tittade både misstänksamt, förvånat och strängt ut över köksbordet där tre av fem små-smurfar satt och åt flingor. De såg med ens väldigt frånvarande ut, petade lite i sina flingor och några av de visslade en liten, svag melodi. När Xander och Max sedan dök upp med Bries och Edvards gamla resväskor trodde hon på fullaste allvar att hon skulle få en hjärtattack. Och när hon med vinglande ben klev ombord på taxibåten höll hon allvarligt på att få spader. Hon mumlade något om "att ni måste vara försiktiga, inte leka med eld och inte ordna några fester", damp sedan trött ner på sätet och kollade för femtioelfte gången sina tågbiljetter. 

 

Barnen hade dock inte skickat sina föräldrar på semester helt utan egen vinning. Xander, som var äldst och därför bestämde för tillfället, samlade ganska snabbt ihop alla sina klasskompisar och ordnade tillsammans med Max en fest. Kompisarna hade aldrig varit på ett husbåts-party så de nappade ganska fort.

 

Harry och Rue skickades iväg till en avlägsen släkting till Edvard som glatt tog emot sin kusins halvbrorsbarn. Rue var inte så pepp på idén, och misstänkte gravt att Brie skulle få spader, men hon följde ändå med till den där släktingen.  

 

Festen gick precis som planerat ända tills polisen dök upp. Någon hade uppenbarligen larmat om allt oväsen och polisen såg väldigt arg ut. Förutom att hon skällde ut både Xander, Max och Jake så ringde hon också efter föräldrarna som snabbt som sjutton skulle komma hem från den där semestern. 

 

Xander fick lite smått panik, ringde efter Harry och Rue och satte sedan igång att städa upp röran.

 

Men man hinner inte göra så mycket på bara ett par timmar och precis som Rue förutspått så fick Brie spader. Hon skällde på Xander tills det inte fanns något kvar att skälla på, klagade över hans oansvar, undrade vad som hade flugit i honom när han lämnade Rue och Harry till en helt okänd människa och skrek över hans idiotiska idén att ordna en fest, när hon själv sagt att han inte fick det. Hon avslutade med att ge honom två dagars utegångsförbud och stormade sedan runt i huset och skrek på den ena tonåringen efter den andra, stoppade de yngsta i säng och klagade över ungarna med Edvard. Fast ändå kunde hon inte låta bli att känna en liten triumf, för det verkade som att barnen behövde henne iallfall. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBSERVERA:

 

Hej alla blåbär i lingonskogen! 

Nu på Onsdag (den 31 Juli) åker jag till Stockholm för att delta i ett aikido-läger i fem dagar. Jag tror inte att jag kommer kunna tidsinställa några inlägg, men jag skas försöka att iallfall få ut ett PGC-inlägg antingen innan jag åker eller under tiden jag är borta. Jag ber om ursäkt för att min så kallade semester har tagit så lång tid, men jag hoppas att kunna komma igång igen, snart. 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ella - 23 december 2013 00:14

                Har Ella gått och skaffat skaffat sig en ny expansion? Ja, det har hon bestämt gjort. God Jul!   Jaop. Jag har dålig musiksmak.      ...

Av Ella - 15 september 2013 18:25

    Lagom tills höstterminen skulle börja igen på universitetet så dök en av skolans maskotar upp med lite tröjor och flaggor med skolans logga på. De fick också möjlighet att samtidigt göra anlagstesten för att få lite vägledning i vilka kurse...

Av Ella - 15 september 2013 14:05

  Bries hotell växer fortare än ogräs och är numera än ganska stadig inkomstkälla för familjen då detta drar in dryga 1000§ om dagen.       Brie själv har gått och blivit åldring och dessutom upptäckt att hon tycker ganska bra om att pys...

Av Ella - 8 september 2013 08:49

Hej alla blåbär i linonskogen (nu blir vi nostalgiska).   Long time no seen som man brukar säga. Och jag antar väl att diverse veckor räknas som long time? Iallafall, jag har en sak jag måste berätta för er. Och jag tror ärligt talat inte att ni ...

Av Ella - 25 augusti 2013 07:30

              Familjen Debran verkar ha drabbats av något "teknikvirus". Överallt är det smutsiga handfat, trasiga datorer och avlopp med stopp i. Till råga på det så har också värmen pajat så Brie föredrar nu att gå omkring i vinte...

Translate the blog

Vem är jag?


Hejsan, och välkommen till simlii. Du har hittat en av världens alla bloggar om datorspelet The Sims 3. Jag skriver om fusk, mitt spel, historier och en hel del annat. Vill du veta mer om mig?
Klicka på:

Kontakta mig

 
  

Rutan

Den 28 Juli 2013

--------------------

Hej alla blåbär i lingonskogen! 

Nu på Onsdag (den 31 Juli) åker jag till Stockholm för att delta i ett aikido-läger i fem dagar. Jag tror inte att jag kommer kunna tidsinställa några inlägg, men jag skas försöka att iallfall få ut ett PGC-inlägg antingen innan jag åker eller under tiden jag är borta. Jag ber om ursäkt för att min så kallade semester har tagit så lång tid, men jag hoppas att kunna komma igång igen, snart. 

 

Letar du efter något?

Bloggregler

Hejsan! Jag, som ni kanske vet, tycker jättemycket om när ni skriver komentarer, frågar frågor eller skriver i gästboken. Det är jättebra funktioner som hjälper mig mycket i mitt bloggande, men man får inte skriva vad som hälst på en blogg.

För att underlätta för er och för mig så ber jag er att läsa reglerna som finns precis nedanför. Tack på förhand.

 

Komentarer:

Innan du skriver en kommentar, tänk på att den ska handla om inlägget. Det går jättebra att fråga och ge respons på inlägget. Men har du en annan fråga, ställ den i frågerutan. Har du något annat du vill ge respons på, skriv i gästboken. Tänk också på att min blogg inte är någon reklamplats. Om du är intresserad av att göra reklam för din blogg, kan du be om att få göra ett länkbyte. All annan reklam tas bort. Om du trots det skriver "läs min blogg", flera gånger trots att jag tagit bort dina kommentarer, kommer jag att blockera din IP-adress, och då kommer du inte ha någon möjlighet att besöka min blogg.

 

Frågor

Om det är något ni undrar, så ska ni självklart ställa en fråga. Det kan handla om allt från buggar till länkbyten, jag svarar på allt. Men, som sagt, så är inte min blogg en reklamplats och det gäller även frågespalten lika mycket som kommentarsfältet.

 

Gästbok:

I gästboken får ni skriva vad ni tycker om bloggen. Där är det inte häller tillåtet att göra reklam för sin blogg. Här ställs häller inga frågor. Ja, jag är tjatig om det här med reklam, men så är det.

 

Vad händer då? Om jag bryter mot en regel?

Ja du, det första som händer är att du får en riktigt arg Ella, kanske ett par läsare och ett dåligt samvete på dig. Jag har nolltolerans mot brytande av regler, och detta är vad som händer:

• Du får en lätt varning. Tänk på vad du skriver nästa gång.

• Du får en andra, strängare varning. Kan du inte läsa? Tänk på vad du skriver.

• Du får en sista, mycket sträng varning. Lyssnar du inte nu ligger du riset till.

• Det sista jag gör, om du inte har lyssnat till mina tre varningar, så blockerar jag din IP-adress. Du kommer då inte ha någon möjlighet att besöka Simlii.

 

DET ÄR ABSOLUT, MEGA FÖRBJUDET ATT SKRIVA DISKRIMINERANDE KOMMENTARER, FRÅGOR ELLER GÄSTBOKSINLÄGG MOT MIG ELLER MINA LÄSARE. KRITK ÄR OKEJ SÅ LÄNGE DET SKRIVS PÅ ETT CIVILISERAT SÄTT. SER JAG HATKOMMENTARER ELLER PERSONANGREPP KOMMER JAG ATT BLOCKERA HENS IP-ADRESS DIREKT, UTAN VARNINGAR.

 

För allas trivsel vore det bra att dessa enkla regler följs. 

 

 

The Sims 4

Vi har nu fått diverse trailers, info och bilder om The sims 4. Vad har du för åsikt om det?
 Vilket SuperAwsomeMega-spel! Det här ska jag köpa direkt.
 Det verkar rätt hyffsat faktiskt. Ska nog överväga det.
 Nja... Jag vet inte riktigt...
 Näe, vafan har ni hittat på nu EA?
 Vilket skräp-spel! Det här tänker jag då rakt INTE köpa.
 Jag ville ju ha bättre grafik!
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag är inte klar med trean än.
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag lägger hällre mina slantar på viktigare saker.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Vad tycker du? Skriv!

Läsvärda bloggar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se