Simlii - The sims 3

Senaste inläggen

Av Ella - 8 januari 2013 21:30

Tjena!


Vet ni om att det sändes en livestream med informaton om The sims 3 70-tal, 80-tal, och 90-tal? På den livestreamen bekräftade de också The sims 3 University Life, som det gått så mycket rykten om.


Jag har tyvärr lite problem med mitt internet, så jag kunde inte titta på hela livestreamen. Men jag har läst lite på andra bloggar om vad de sa.


Jo bland annat så kommer det komma en del nya färdigheter, egenskaper och livslånga önskningar. Våra simmar kommer nu att få.... SMARTPHONES!! Omg, jag är så taggat! Det kommer att finnas med en ny universitets värld, som jag tror att man inte kan spela i från början utan måste åka till från boände-läget. Ett bordtennis bord kommer finnas med och en massa andra coola saker som jag inte riktigt kommer ihåg.


Men nu ska ni inte behöva läsa mer om min lilla upphätsnings-attack, utan ni ska få titta på lite bilder och trailern.             

Bilderna kommer från Isims Sverige.

 


Och vet ni vad? Förrutom de här awesome sakerna så gav de även ledtrådar om vad de två nästa exansionpaketen kommer att handla om och även näsya prylpaket. Efter The sims 3 University (som jag inte vet det svenska namnet på) kommer The sims 3 Island Paradise. Med det paketet kommer simmarna att få bo på, bygga på och åka till sin egna paradis ö. De kommer även att på båtar som de kommer att kunna annvända. Man kommer även att kunna bygga sin egen båt och man kommer att kunna ha en husbåt. Och en av de nya färdigheterna kommer att vara snorkling. Hur awesome är inte det? Efter det kommer ett prylpaket som kommer att handla om film. Fattar inte riktigt vad det kommer att handla om, men tänk om det är typ kläder från stora filmer? Tänk om man kommer att kunna gå runt som Padmé Amidala från Star Wars!? Och expansion paketet efter det (de var inte sparsamma på info) kommer att handla om framtiden. Tidsresor? Robotar? Eller ja, det fick vi ju med Drömjobb, men man kanske kommer att kunna ha en hushållsrobbot? Typ som en hubbot (en gammal serie som sändes på SVT förra året)?

 

The sims 3 University Life har realese den 5:e Mars i USA och förmodligen några dagar efter i Sverige.

The sims 3 Island Paradise har realese i slutet av Juni.

Det andra expansion paketet som kommer att handla om framtiden och nästa prylpaket som kommer att handla om film, vet jag inte när det har realese, men förmodligen några månader efter de båda ovanför.


Det kan spekuleras oändligt om det här. Vi vet ju faktiskt inte så mycket än. Men Padmé Amidala? Är ni taggade? Jag är taggad till tusen!

 

UPDATE: Såg ni sängen som man kan hänga upp på väggen?

 

En del information är hämtad från simsdeluxe.bloggplatsen.se

och alltomsims.blogspot.se

ANNONS
Av Ella - 8 januari 2013 19:15

Hejsan!


jag tyvärr fortfarande lite problem med att få över mina gamla sparade spel från den här datorn till den andra. Med andra ord så har jag inte tillgång till Lily Rose just nu. Men tills dess att jag har fixat det, så har jag en annan idé.


Jag läste nyligen en bok som heter "Ingen du känner".

 

Såhär står det på baksidan:


Alltihop hände på sommarlovet efter nian. Vi skulle åka hem till Turkiet över sommaren som vanligt.

 - Lova att du inte blir bortgift nu, sa Aida, min bästa vän.

Hon lät orolig, men jag skrattade bara åt henne. Mina föräldrar är inte sådana.

De skulle aldrig tvinga mig att göra något jag inte ville.

Vi skulle ju bara hem på lite semester.

 

Sommaren efter nian åker Fatma med sina föräldrar och syskon till familjen i Turkiet.

Aida är livrädd att hon inte ska komma tillbaka, de har ju sett andra tjejer som åkt

iväg över sommaren och inte kommit tillbaka. Fatma lovar Aida dyrt och heligt att

inte bli bortgift. Fast det blir inte så. Hon tvingas förlova sig och gifta sig med en man

hon alldrig tidigare träffat.

---------------------------------------------


Det är en fantastiskt bra bok faktiskt. Och jag har kommit på att man göra en historia baserad på den. Kanske inte precis ordagrant med tanke på hur svårt det är med vissa saker i sims, men nästan.


Så vad tycker ni? Vill ni ha en historia baserad på boken, tills jag lyckats få ordning på Lily Rose. Eller vill ni vänta?

Snälla, snälla lämna en kommentar med vad ni tycker. Det skulle värkligen vara bra att veta. 
ANNONS
Av Ella - 7 januari 2013 11:04Tjena!

Nu när jag äntligen fått tillgång till datorn så tänkte jag visa upp en sim som jag har spelat med.

Hon heter Katsa Hart. 


 

 

               

      Vardagskläder,

Hår: Anubis360.blogspot.se

Klänning: Acecreators.blogspot.se

Leggings: Jockersims3.blogspot.se

Skor: I Rampljuset, expansionpaket

Smink (Eyeliner, läppglans, ögonskugga): The sims 3, grundspelet

Finkläder,

Hår: Ingen aning.

Ögonskugga: Acecreators.blogspot.se

Övrigt smink (ev. eyeliner, läppglans): The sims 3, grundspelet

Klänning: Blog.naver.com/jinhee_a/ (Rusty Nail, sida 5)

Leggings: Jockersims3.blogspot.se

Skor: Anubis360.blogspot.se

Pyjamas, 

Hår: Se Finkläder

Topp: The sims 3 Grundspelet

Byxor: The sims 3 Grundspelet

Tatuering: Drömjobb, expansionpaket

Träningskläder,

Hår: Thesimsresource.com

Kofta: Årstider, expansionpaket

Tights: Husdjur, expansionpaket

Skor: Leva Livet, expansionpaket

Badkläder:

Hår: Se Vardagskläder

Bikinitopp: Kvällsnöjen, expansionpaket

Bikibibyxor: The sims 3, grundspelet

Utomhuskläder:

Hår: Årstider, expansionpaket    


Jacka: Årstider, expansionpaket 

Byxor: The sims 3, grundspelet

Skor: The sims 3, grundspelet

---------------------------------------------------------

Biografi:

Katsa föddes och växte upp i Bridgeport. Hennes pappa var advokat och hennes mamma var arbetslös sjuksköterska.   Men pappan hade så pass hög lön så att de klarade sig ändå. Förutom sina föräldrar hade Katsa även en äldre bror och tre yngre syskon. Tyvärr så blev hennes pappa svårt sjuk vilket stack hål på familjens budget. Och några veckor senare så dog han.

 

Utan pappan som försörjde familjen fick dem det väldigt svårt. Två månader efter dödsfallet blev familjen vräkt och fick flytta in i en lägenhet på två rum och kök. Och en familj på sex personer i två rum. Ja ni kan ju lista ut hur det såg ut. 

 

Katsas mamma kunde inte få några jobb hur hon än försökte. Så för att mätta sina tre småsyskons magar så tog Katsa och hennes äldre bror ett eget insiativ och började stjäla saker. Både mat och kläder till sin mamma, syskonen och sig själva. Det blev rätt mycket saker efter några månader. 

 

När Katsa var arton och hennes bror var tjugotvå så gick tyvärr hela planen i stöpet. Under ett inbrott på en stormarknad kom polisen. Katsa lyckades fly, men hennes bror åkte fast och fick tre år i fängelse som straff. För att skydda sin familj lämnade Katsa Bridgeport så att inte polisen skulle hitta dem och flyttade till st Claire. Hon kom överens med sin mamma att Katsa skulle försöka få ett jobb och skicka hälften av lönen till familjen, så att de hade råd med mat och kläder under tiden hennes bror satt i fängelse. 

 

Men tills Katsa lyckats utbilda sig och få ett lagligt jobb så arbetar hon inom det ända området hon kan.

Den kriminella karriären. 

 

--------------------------------------------

Egenskaper: 

Ambitiös

Hetlevrad

Bra sinna för humor

Kleptoman

Modig

------------------------------------------

Vad tycker ni om Katsa? Vill ni att jag ska lägga upp henne för nedladdning?

 

Av Ella - 4 januari 2013 11:49

Tjena!


Nu så verkar det inte komma in fle frågor på frågestundsinlägget, då jag tänkte att jag tar och svarar på dem nu. Fick in flera frågor från 6 olika personer. Tack alla som frågade :)


-----------

 

1, Nej, jag har inga nyårslöften. Det när nämligen så att jag alldrig håller dem så jag slutade med det för två år sedan.

2, Min ritplatta. Blev så otroligt glad för den så att det är inte klokt. Nu slipper jag rita med musen XD.

3, Den 5:e Juni 2012.


1, Innan jag startade bloggen så läste jag andra bloggar. Av dessa bloggar fick jag en massa inspiration och blev sugen på att ha en egen blogg. Då startade jag en blogg på blogspot.se. Jag tänker INTE ge ut adressen eftersom att den gick åt pipsvängen och jag har inte listat ut hur man tar bort den. Iallafall. För att göra det lättare för mig så startade jag Simlii på bloggplatsen.se istället.

2, Jag är tolv år, men fyller tretton om en månad.

3, Årstider, husdjur, övernaturligt, drömjobb och kvällsnöjen.

4, För drygt tre år sedan.


 

1, Mellan 20 och 30 stycken. I sällsynta fall mellan 30 och 40.

2, Innan jag startade bloggen så läste jag andra bloggar. Av dessa bloggar fick jag en massa inspiration och blev sugen på att ha en egen blogg. Då startade jag en blogg på blogspot.se. Jag tänker INTE ge ut adressen eftersom att den gick åt pipsvängen och jag har inte listat ut hur man tar bort den. Iallafall. För att göra det lättare för mig så startade jag Simlii på bloggplatsen.se istället.


 

1, Valmöjligheterna. Man kan göra nästan precis som man vill i Sims. Precis som i verkliga världen. Testa the sims 3 freeplay och det vanliga sims och jämför, så kommer ni att förstå vad jag menar. En annan sak som är bra är att det är så verklighetstroget. Eller ja, aliens finns ju inte på riktigt (tror jag), men om man bortser från det.

2, Det här är en riktigt svår fråga. Jag  gillar Mac för att de är så bekväma och bra, men samtidigt så är det ingen speldator och de kostar så in i h*****e mycket. Så rent prestandamässigt så är ju PC både bättre och billigare, men inte lika snygga och bekvämma som Mac. Men jag tycker nog PC iallafall, för det är ju pretandan som räknas.

3, Båda :). Fast sims 2 spelar jag inte längre, eftersom att jag gav bort det till en kompis, men sims medeltiden spelar jag fortfarande.

4, Ingen av de. Mina favoritartister heter Adelle och Christina Perri. Men om jag måste välja så väljer jag One Direction.

5, Ett åldersteg mellan barn och tonåring. Jag tycker att det är ett för stort steg däremellan. Som jag tillexempel. Jag är inget barn för jag står inte på en stol och leker kungarike i en papperskrona, men jag är ingen tonåring häller, som övningskör och kastar ägg på grannarna. Jag tycker att man skulle kunna lägga till olika religoner i spelet. Jag vill kunna åka på semester utan att behöva utforska pyramider och jag vill ha dans somn en riktig färdighet och inte en dold färdighet, och även som ett yrke.

 

1, Det är väldigt olika. på veckorna lägger jag ungefär 0-2 timmar och på helgerna mellan 1-6 timmar. Men det kan variera.

2, Det skulle jag kunna göra.

3, Nej, jag är inte vegitarian, men jag är emot djurplågeri.

 

Det kan jag också göra. Tillsammans med det längsta släktträdet som Riita föreslog kanske?----------------------------------------------------


Tack, alla ni som ställde frågor. Det var väldigt kul att se vad ni undrar :)


 

Av Ella - 2 januari 2013 00:32

Tjena!


Vill bara berätta att mitt sims fungerar igen. Eller ja, jag installerade det på en annan dator, då fungerade det.

Imorrn ska jag hålla på med backup-filerna och försöka att få dem på plats. Måste ju fixa alla packages-filer som jag har laddat ner också, eftersom att det är olika på PC och Mac. Så imorgon och kanske i övermorgon kommer jag att hålla på med det här, så uppdateringen kanske blir lidande. Men whatever. Det fungerar ju nu iallafall!Ses!

Av Ella - 1 januari 2013 10:09

Hejsan!


Hur har ni det? Fortfarande häpna över fyrverkerierna? Trötta på alla "happy new year" sångerna? Sover ni fortfarande?

Jag kan säga att jag inte är något av det, för mamma gillar inte fyrverkerier så vi hade inga, pappa spelade mest jazz under hela kvällen, och jag sover inte så bra när det är ljust ute.


Jag skulle jättejärna ha velat skriva en grattulationshälsning igår, men mina föräldrar snodde datorn för att ha den som musikanläggning, så ni får den idag istället.


Förästen så håller jag på att lösa mitt simsproblem. Vet ni vad min pappa kom fram till? Alla expansionpaket var installerade, men inte grundspelet! Fattar ni hur knäpp jag egentligen är? Väldigt, väldigt knäpp...


I alla fall, Gott nytt år!

Av Ella - 31 december 2012 08:00

Hejsan!


Jag har alltid velat ha en frågestund, det värkar så kul. Men samtidigt har jag trott att jag förmodligen skulle få typ 2 frågor. Men nu skiter vi i det och kör på en frågestund i alla fall, eftersom att mitt sims inte fungerar ordentligt.


Ni får fråga allt, mellan himmel och jord. Både om sims, om mig, mina husdjur och dammråttan under skrivbordet. Bara ni frågar någonting. Vad är det för kul med en frågestund utan frågor?

 


Och jag min lilla klant glömde kopiera screenshot mappen så jag har inga bilder från mitt spel just nu. Så vi kör på en favioit i repris:

 

Jag bara älskar den här bilden. En störd katt som river sönder en tidning. XD. Tror att det är fjärde gången jag lägger upp den.

Av Ella - 30 december 2012 20:27

Jag har ett stort problem. Och när jag säger stort problem, då är det ett stort problem.
Mitt stora problem består av en dator, nio stycken sims och en irriterande filmapp.

Jag har varit tvungen att installera om alla mina sims, eftersom att de inte har fungerat. För att kunna behålla mina sparfiler, har jag gjort en backup-mapp med alla viktiga saker. Men för att man ska kunna ha någon nytta av backup filerna, måste man klistra in dem i the sims 3 mappen.
Och den mappen är inte var den ska vara, vilket är ett stort problem. För om jag inte hittar den kommer jag inte att ha någon nytta av min backup-mapp. Och då kommar ALLT försvinna. Mina sparade spel, mitt nedladdade innehåll, mina sparade färger och mönster, mina sparade simmar, BLOGGMATERIAL, nedladdade städer och värst av allt. EN FAMILJ JAG HAR SPELAT PÅ I FLERA MÅNADER OCH LILY ROSE. Buhuhu, mitt liv är förstört.... Om inte den där filmappen dyker upp alltså.

Men jag ska lösa det. Inifanken jag ska. Nu jävlar, datorn! Jag kommer att gräva och gräva tills jag har hittat den där filmappen. Jag kommer att ringa ner EA:s kundtjänst, innan jag stämmer dem alltså, och, och....! Okej. Ta det lugnt. Ta det lugnt Ella. Du ska inte ringa ner EA:s kundtjänst. Du ska bara bomba deras mailservice. Och du ska inte stämma dem. Än. Du ska inte hacka sönder datorn. Bara anlita något datorgeni som fixar det åt dig. Ta det lugnt. Andas.

 

Okej, hörrni. Jag behöver lugna ner mig lite. Och framför allt, så behöver jag lösa detta stora problem, så vi ses senare.

 

Hejdå!

*Okej Ella. Andas...*

Translate the blog

Vem är jag?


Hejsan, och välkommen till simlii. Du har hittat en av världens alla bloggar om datorspelet The Sims 3. Jag skriver om fusk, mitt spel, historier och en hel del annat. Vill du veta mer om mig?
Klicka på:

Kontakta mig

 
  

Rutan

Den 28 Juli 2013

--------------------

Hej alla blåbär i lingonskogen! 

Nu på Onsdag (den 31 Juli) åker jag till Stockholm för att delta i ett aikido-läger i fem dagar. Jag tror inte att jag kommer kunna tidsinställa några inlägg, men jag skas försöka att iallfall få ut ett PGC-inlägg antingen innan jag åker eller under tiden jag är borta. Jag ber om ursäkt för att min så kallade semester har tagit så lång tid, men jag hoppas att kunna komma igång igen, snart. 

 

Letar du efter något?

Bloggregler

Hejsan! Jag, som ni kanske vet, tycker jättemycket om när ni skriver komentarer, frågar frågor eller skriver i gästboken. Det är jättebra funktioner som hjälper mig mycket i mitt bloggande, men man får inte skriva vad som hälst på en blogg.

För att underlätta för er och för mig så ber jag er att läsa reglerna som finns precis nedanför. Tack på förhand.

 

Komentarer:

Innan du skriver en kommentar, tänk på att den ska handla om inlägget. Det går jättebra att fråga och ge respons på inlägget. Men har du en annan fråga, ställ den i frågerutan. Har du något annat du vill ge respons på, skriv i gästboken. Tänk också på att min blogg inte är någon reklamplats. Om du är intresserad av att göra reklam för din blogg, kan du be om att få göra ett länkbyte. All annan reklam tas bort. Om du trots det skriver "läs min blogg", flera gånger trots att jag tagit bort dina kommentarer, kommer jag att blockera din IP-adress, och då kommer du inte ha någon möjlighet att besöka min blogg.

 

Frågor

Om det är något ni undrar, så ska ni självklart ställa en fråga. Det kan handla om allt från buggar till länkbyten, jag svarar på allt. Men, som sagt, så är inte min blogg en reklamplats och det gäller även frågespalten lika mycket som kommentarsfältet.

 

Gästbok:

I gästboken får ni skriva vad ni tycker om bloggen. Där är det inte häller tillåtet att göra reklam för sin blogg. Här ställs häller inga frågor. Ja, jag är tjatig om det här med reklam, men så är det.

 

Vad händer då? Om jag bryter mot en regel?

Ja du, det första som händer är att du får en riktigt arg Ella, kanske ett par läsare och ett dåligt samvete på dig. Jag har nolltolerans mot brytande av regler, och detta är vad som händer:

• Du får en lätt varning. Tänk på vad du skriver nästa gång.

• Du får en andra, strängare varning. Kan du inte läsa? Tänk på vad du skriver.

• Du får en sista, mycket sträng varning. Lyssnar du inte nu ligger du riset till.

• Det sista jag gör, om du inte har lyssnat till mina tre varningar, så blockerar jag din IP-adress. Du kommer då inte ha någon möjlighet att besöka Simlii.

 

DET ÄR ABSOLUT, MEGA FÖRBJUDET ATT SKRIVA DISKRIMINERANDE KOMMENTARER, FRÅGOR ELLER GÄSTBOKSINLÄGG MOT MIG ELLER MINA LÄSARE. KRITK ÄR OKEJ SÅ LÄNGE DET SKRIVS PÅ ETT CIVILISERAT SÄTT. SER JAG HATKOMMENTARER ELLER PERSONANGREPP KOMMER JAG ATT BLOCKERA HENS IP-ADRESS DIREKT, UTAN VARNINGAR.

 

För allas trivsel vore det bra att dessa enkla regler följs. 

 

 

The Sims 4

Vi har nu fått diverse trailers, info och bilder om The sims 4. Vad har du för åsikt om det?
 Vilket SuperAwsomeMega-spel! Det här ska jag köpa direkt.
 Det verkar rätt hyffsat faktiskt. Ska nog överväga det.
 Nja... Jag vet inte riktigt...
 Näe, vafan har ni hittat på nu EA?
 Vilket skräp-spel! Det här tänker jag då rakt INTE köpa.
 Jag ville ju ha bättre grafik!
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag är inte klar med trean än.
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag lägger hällre mina slantar på viktigare saker.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Vad tycker du? Skriv!

Läsvärda bloggar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se