Simlii - The sims 3

Senaste inläggen

Av Ella - 7 augusti 2013 13:00

 

Familjen Debran håller så smått på att renovera sin husbåt. Ja, jag vet att det ser ut som ett hopkok av billigt trä, men hallå. Det är en husbåt och det bor en blåhårig familj inuti. Jag tror att ni överlever.

   

I alla fall, trots renoveringen så klara sig de nyblivna tonårstvillingarna ganska bra.  Rue och Harry har blivit så mycket tajtare än förut, vilket beror dels på att Edvard och Brie jobbar som slavar och dels på att Xander, Max och Jake pluggar som slavar inför deras kommande gymnasie-examen. 

 

Och ja, apropå Max så lyckades han att sätta eld på familjens nyrenoverade kök under ett misslyckat försök att göra våfflor.

 

Under familjens panikanfall lyckades Max bli instängd i ett hörn och vips så var hela köket, inklusive matsalen i brand. Harry försökte sig på några manövrar med brandsläckaren, men lyckades i alla fall inte få ut sin bror.

 

Och alltså… ähum…

 

Eller… va?

 

Åjo, han är som vanligt.

   

I alla fall , trots att Max klarade sig undan med nöd och näppe var det inte bara han som råkade illa ut i branden. Xander och Rue lyckades också bli brända, men de tog sig ut och hoppade över bord i det svalkande vattnet.

(Blir man så där hungrig av att nästan brinna upp?)

 

I fortsättningen var det Brie som tog hand om käket, och hon körde på en mindre farlig och även snabbare variant.

   

Brie har också nyligen blivit befodrad till nivå sju inom sjukvården.  Hon håller nu ofta mindre tillställningar som föreläsningar och gratis vårdcentraler runt om i staden, och har är uppe i nivå nio inom logik som hon snart kommer att bemästra. Hon är en uppskattad läkare och klättrar snabbare på karriärsstegen än en apa i ett träd.

 

Edvard å andra sidan, har nyligen blivit åldring och gått i pension. Han belönades med ett tallrik höstsallad från Rue (eftersom att han inte gillar tårta) och ett billigt blockljus bara för skojs skull.

 

Sedan tog han i alla fall en skål med slabbig burksoppa som den gamling han är och gav salladen till Brie. Han tyckte tydligen att konserverade morötter var att föredra framför färska tomater, men Brie var bara tacksam.

 

Edvard har också börjat skriva lite så här på ålderns höst. Han har ju inte så mycket annat att göra eftersom att barnen och Brie sällan är hemma.

   

Det märks också att huset nu är fyllt till bredden med tonåringar. Brie föll offer för två av deras spratt vilket gjorde henne djupt frustrerad, misstänksam och trött.

 

Och som om det inte vore nog med det så dök det senare på kvällen upp en helt random människa på däck och frös till is.

 

Harry tog saken i egna händer, hämtade Rues nya hårtork och tinade upp snubben. Hen (mitt minne sviktar, okej?) var mycket tacksam och körde sedan i väg hem i sin båt och lämnade Harry helt förvirrad kvar på båten. Han drog sedan slutsatsen att hösten var fylld med konstiga händelser och drog sig tillbaka in i huset och till värmen. 

ANNONS
Av Ella - 5 augusti 2013 17:10

Nu brände jag de jävla rostmacksjävlana, och jag som var hungrig. Nu måste jag skrapa bort det brända med en förbannad brödkniv! Helvetesförbannadeskitjävel. 

 

Tjena!

Jag vet att jag skrev i princip samma sak förra inlägget, men tänkte att ni kanske ville höra ett och annat knyst från mig, eftersom att jag inte har sagt ett ord på ungefär ett par veckor eller så. 


Om ni märker att jag är lite mer uppspeedad än vanligt så beror det på att jag i förrgår klev av ett Sj-tåg från Stockholm. Jag har alltså för första gången på åtta år gjort ett besök i allas vår huvudstad, vilket var en av de bästa upplevelserna i mitt liv. 


Observera dock att besöket egentligen var ett Aikidoläger med någon snubbe från Japan, jag bodde i en källare, sov på golvet utan kudde, levde på skinkmackor och tränade säkert 13-15 timmar (tio pass) aikido på fyra dagar. Och som om det inte vore nog med det så visade det sig att jag hade knutit min dräkt fel i två år! Om vi då ska sammanfatta det här kan vi nog dra slutsatsen att jag är så jädrans trött nu så jag nog skulle kunna sova ett par timmar till, trots att jag varit hemma i två dagar. 


Dock så var hela tillställningen så fantastiskt, underbart, fanatiskt rolig och jag hade med glädje stannat en vecka till (vilket jag kunde gjort, men det var dyrt). Och det skadar faktiskt inte att vara yngst, oerfarnast och dessutom tjej på sådana här läger för ni skulle bara veta hur hjälpsamma folk plötsligt blir då. 


I alla fall, nu ska jag sluta snacka om den här underbara upplevelsen, för jag antar att det inte är precis därför ni är här.

Nu ska jag gå och knåpa ihop ett nytt PGC-avsnitt, och kanske till och med ett gruppfoto på hela sällskapet.

Hörs! 

ANNONS
Av Ella - 28 juli 2013 13:57

 

Eftersom att alla fem barn fyller år hyffsat samtidigt så tyckte Brie att det var en bra idé att slå tv… fem... flugor i en smäll  och ordna ett masskalas. Det var en rolig idé tyckte allihop men Edvard var inte så förtjust i att det skulle stå tårtor i hela huset under den kommande lördagen. Deras husbåt var ju trots allt ganska liten och att ha åtta personer (sju familjemedlemmar och en barnvakt) i det tio kvadratmeter stora köket insåg han ganska tidigt att det inte skulle gå.


Därför bestämde han under morgonen att barnen skulle firas i omgångar under hela dagen och sedan utrymma köket så fort de hade tagit tårta för att ge plats åt nästa grupp. 

     

Det slutade så klart (trots Edvards försök till organisering) med att det blev fullständig kaos i köket. Alla försökte överösta skrikande tutor, applåder och några tappade såklart sina tårtbitar. Tillslut fick Brie nog, tog de två resterande tårtorna och klargjorde att alla som ville vara med och fira Rue och Harry fick snällt maka sig ut genom korridoren och ställa sig utomhus tillsammans med den resterande familjen där det fanns betydligt mer plats. 

 

Kalaset fortsatte i samma takt ute på däck. Grannarna i husbåten bredvid fick såklart spader över allt oväsen så de tog sitt pick och pack och bytte hamn över helgen. Brie gav de en sarkastisk vinkning med ett saftglas i handen när de sakta tuffade ut ur hamnen. Dessa grannar brukade jämt och ständigt klaga på att Brie aldrig skrubbade skrovet ordentligt. Brie i sin tur brukade kontra med att de som inte jobbade inom affärer och därmed hade råd med städhjälp snällt fick slita som AT-läkare (som var taskigt dåligt betald i jämförelse med allt slit) och därmed inte hade tid att stå med vatten upp till öronen och skrubba skrov hela dagarna eftersom att dessa stackare ägnade dagarna i ända åt att läsa journaler, gå ärenden åt specialistläkarna och rädda åtskilliga liv. 

 

I alla fall, när Brie snällt satt kvar utomhus och läste sina journaler började hennes personsökare att pipa (någon praktikant som strulat till det) och Brie fick kasta sig in fort som sjutton och byta kläder och sedan ta en dyr taxi in till stan. 

 

Det är tröttsamt att jämt bli inkallad in på småtimmarna. Brie har haft en hel del praktikanter på senare tid som knappt kan ta ett blodprov själva och som inte häller räds att locka upp henne ur sin skönhetssömn för att pulsen verkar konstig på någon stackare med koma. Visst gillar hon dessa ambitiösa ungdomar, men om de kunde ta lite ansvar själva så att hon kunde ta hand om sina egna barn, skulle hon bli djupt tacksam. 

 

Barnen verkar dock ta Bries frånvaro med ro. Rue och tonåringarna klarar sig bra själva och Harry umgås mest med Edvard. 

 

Ibland blir Brie helt tom inombords när hon upptäcker hur mycket ansvar hennes barn tar. När Jake en morgon tyckte att det kunde vara en bra idé att byta hamn blev Brie helt förtvivlad och började gråta. Hon visste inte ens att hennes son kunde köra båtar, ännu mindre att han kunde läsa sjökort. Xander hade tydligen börjat laga våfflor på morgonen och Rue hade hedersbetyg i alla ämnen. Det hade bara passerat förbi henne medan hon stod med sina blodprov, personsökare och patienter på helt andra håll. Sorgligt, det var vad det var och inte ens Edvard som försökte med allt för att få Brie på bättre humör lyckades trösta henne.

 

En morgon ringde en för Brie helt okänd person och sa att hon vunnit en gratis-semester för två på ett lotteri. Brie blev helt ställd och tittade både misstänksamt, förvånat och strängt ut över köksbordet där tre av fem små-smurfar satt och åt flingor. De såg med ens väldigt frånvarande ut, petade lite i sina flingor och några av de visslade en liten, svag melodi. När Xander och Max sedan dök upp med Bries och Edvards gamla resväskor trodde hon på fullaste allvar att hon skulle få en hjärtattack. Och när hon med vinglande ben klev ombord på taxibåten höll hon allvarligt på att få spader. Hon mumlade något om "att ni måste vara försiktiga, inte leka med eld och inte ordna några fester", damp sedan trött ner på sätet och kollade för femtioelfte gången sina tågbiljetter. 

 

Barnen hade dock inte skickat sina föräldrar på semester helt utan egen vinning. Xander, som var äldst och därför bestämde för tillfället, samlade ganska snabbt ihop alla sina klasskompisar och ordnade tillsammans med Max en fest. Kompisarna hade aldrig varit på ett husbåts-party så de nappade ganska fort.

 

Harry och Rue skickades iväg till en avlägsen släkting till Edvard som glatt tog emot sin kusins halvbrorsbarn. Rue var inte så pepp på idén, och misstänkte gravt att Brie skulle få spader, men hon följde ändå med till den där släktingen.  

 

Festen gick precis som planerat ända tills polisen dök upp. Någon hade uppenbarligen larmat om allt oväsen och polisen såg väldigt arg ut. Förutom att hon skällde ut både Xander, Max och Jake så ringde hon också efter föräldrarna som snabbt som sjutton skulle komma hem från den där semestern. 

 

Xander fick lite smått panik, ringde efter Harry och Rue och satte sedan igång att städa upp röran.

 

Men man hinner inte göra så mycket på bara ett par timmar och precis som Rue förutspått så fick Brie spader. Hon skällde på Xander tills det inte fanns något kvar att skälla på, klagade över hans oansvar, undrade vad som hade flugit i honom när han lämnade Rue och Harry till en helt okänd människa och skrek över hans idiotiska idén att ordna en fest, när hon själv sagt att han inte fick det. Hon avslutade med att ge honom två dagars utegångsförbud och stormade sedan runt i huset och skrek på den ena tonåringen efter den andra, stoppade de yngsta i säng och klagade över ungarna med Edvard. Fast ändå kunde hon inte låta bli att känna en liten triumf, för det verkade som att barnen behövde henne iallfall. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBSERVERA:

 

Hej alla blåbär i lingonskogen! 

Nu på Onsdag (den 31 Juli) åker jag till Stockholm för att delta i ett aikido-läger i fem dagar. Jag tror inte att jag kommer kunna tidsinställa några inlägg, men jag skas försöka att iallfall få ut ett PGC-inlägg antingen innan jag åker eller under tiden jag är borta. Jag ber om ursäkt för att min så kallade semester har tagit så lång tid, men jag hoppas att kunna komma igång igen, snart. 
Av Ella - 11 juli 2013 12:39

 

Brie hade varit beredd på nästan allt när det kom till bostadsväg. Liten stuga vid en bananplantage som använder mycket bekämpningsmedel eller liknande hade varit hennes värsta mardröm, men när taxin körde familjen till en liten hamn med en stor vit husbåt guppande vid kanten visste hon varken ut eller in. Var det här de skulle bo? Fick de plats? Gick den att köra? Vad skulle hända om den sjönk? Alla dessa frågor snurrade runt i huvudet som en bisvärm. 

 

Resten av familjen verkade dock inte lika besvärade. Pojkarna rusade runt och var överlyckliga, Edvard räddade Harry undan "den hemska saltvattenslukten" och Rue bara gapade över allt vatten. På dörren satt dessutom en lapp från de förra ägarna med

information som lugnade Brie en smula. 

 

Efter lite småfix gick det ganska fort att göra hela huset iordning. Det fanns rum till alla, om än ganska små (alla tre pojkar fick dela på en pytteliten skrubb på övervåningen), men annars var det inga problem. 

 

Det största problemet var ett förbindelsen mellan de tre våningarna bestod rangliga av stegar som småbarnen inte kunde gå i, vilket gjorde att föräldrarna var tvungna att balansera ungarna på höften samtidigt som de ansträngde sig till tusen för att inte ramla av stegarna. Edvard vande sig ganska fort, men Brie (med sitt kraftiga synfel och urusla balanssinne) var fortfarande livrädd för att tappa sig själv och/eller ett av barnen. 

     

Annars anpassade sig alla rätt fort. Pojkarna snorklade, badade och kastade macka vid havet i princip hela tiden. Första kvällen bjöds det också på pizza (med räkor!) för första gången i samtliga simmars liv.

 

Sedan fanns ju den där irriterande faktorn att Max hela tiden får för sig att det finns monster under hans säng. Den här gången fick Edvard offra sig och krypa ner i den knarrande lilla skrubben. 

 

Max sov med mamma, vilket han trivdes alldeles utmärkt med.

 

Nästa morgon fick Brie för första gången känna på det verkliga sjölivet när hon vaknade med både ryggvärk och sjösjuka. Båten hade gungat något förskräckligt hela natten.

   

Dessutom hade nästan alla familjens matvaror ruttnat vilket fick grava konsekvenser på frukosten. Edvard misstänkte att det var något lurt med kylen, men innan han fick tid att titta närmare på konservburken bjöds det bara på fil och mussli. 

 

Påväg till jobbet höll också Bries sammåkare att krocka med barnens skolbuss. Brie blev ursinnig och skällde ut gubben för dennes bristande körkunskaper, undrade på vilken usel skola han tagit sitt körkort varpå hon högtidligt förkunnade att imorgon, så körde hon.

 

Edvard (som var tvungen att åka tidigare på dagen, men iallafall missat samåkningen) bekantade sig också med stans värsta, men trevligaste, taxichafför. Han skrattade mycket, men körde som en kratta och inga säkerhetsbälten hade han häller. Kollegorna bara skrattade åt honom när Edvard klagade på det. Sedan berättade de att han fallit offer för nattaxin. Lågbetald och usla arbetsvillkor, men man behövde varken meriter eller bra betyg (eller betyg alls för den delen) för att få jobb. 

   

Brie kunde ändå (trots innvårnarnas usla körkunskaper) inte låta bli att älska både staden och sjukhuset. Det var så vackert, soligt och alla var så trevliga. Sjukhuset var visserligen mindre, men det var mycket bättre strukturerat, hade bättre personal och jättesnälla sköterskor. Och himla gott kaffe.


Det skulle nog bli bra det här, mummlade Brie när hon stängde igen sitt skåp och gick hem för dagen. 


Av Ella - 10 juli 2013 17:35

Ni som väl frågade, var väldigt bra på att fråga. Tror att jag fick fler frågor än förra gången, vilket är bra. Här sattsar vi på utveckling. 


Frågor från Chaos:

1, Hur upptäckte du The Sims?
2, Hur länge har du spelat?
3, Bästa expansionpack, respektive sämsta?
4, Vad är det roligaste med att spela?
5, Hur tror du The Sims 4 kommer att se ut? Vad hoppas du på?
6, Kommer du att köpa det?
7, Dina andra intressen bortsett från Sims?
8, Spelar du något annat spel?
9, Hur gammal är du?
10, Vilken klass/linje går du?
11, Om du ska bara gymnasiet, vad ska du börja eller om du har några/något år kvar vad vill du helst söka?

Svar från mig:

1, Jag hade för några år sedan en kompis som spelade sims 2. Jag fick testa det, och sedan köpte jag ganska promt ett eget för två månadspengar ungefär. Sedan har det fortsatt. 

2, Jag spelade tvåan i två år och har spelat trean i tre (Ha!). Fem år totalt. 

3, Det där är en sjukt bra fråga. På bästa måste jag nog ändå säga Årstider, för man får så mycket bra och annvändbara saker (och väder!). Sämsta är nog, efter nogrant övervägande, I rampljuset. Jag vet inte riktigt varför, men det är liksom lite... mhää. 

4, Allt! Möjligheterna, utmaningarna, kreativiteten osv. osv. 

5, Jag vet faktiskt ärligt talat inte. Jag hoppas väldigt mycket på bättre grafik (är en sådan som hänger upp sig på grafik), men ett längdverktyg i CAS hade ju inte varit helt fel häller. Vad är det för logik med att alla simmar är lika långa?

6, Ja, det kommer jag.

7, Jag tränar väldigt mycket Aikido och är ett stort fan av musik. Jag gillar också djur, att resa och lite annat småkrafs. 

8, Super Mario Galaxy 2 :D! 

9, Jag är 13 år. 

10, Jag börjar sjuan till hösten. 

11, Jag kommer att söka Naturvetenskap med musiktillägg. 

 

Frågor från Sqlinda:

1, Vilken sorts dator har du?
2, Din bästa nerladdningssida?
3, Om du inte hade bloggat om sims, vad annars?
4, Varför ville du börja blogga?
5, Hur mkt cc har du?
6, Package vs sims3pack?
Svar från mig:

1, En Thor Vingtor, som ska vara en speldator men iallafall knappt fixar mitt sims. Den var hyfsat billig så det var kanske därför.

2, Anubis är ju himla bra. Lorandiasims3 också. 

3, Om jag inte hade bloggat om sims hade jag nog bloggat om mig själv eller inte bloggat alls. Att vlogga har jag också funderat på. 

4, Jag läste innan en massa simsbloggar och tyckte att det verkade kul. Så jag gjorde en egen. 

5, Just nu, inget alls.

6, Det beror på. Package är lättare att installera, men sims3pack är mycket lättare att rensa sedan. 

 

Frågor från Sims3saga:

1. Är du helt från Sverige eller från något annat land? Isf vilket?
2. Potatis vs ris?
3. Vad ä det pinsammaste som hänt dej?
4. Tur nummer?
5. Gillar du att läsa ngn tidning?

Svar från mig:

1, Jag är 50% från Moldavien. 

2, Ris!

3, O, det håller jag för mig själv. 

4, 3!

5, KP (Kamratposten), Smålandsposten och Kalle Anka. 

 

Frågor från Anonym:

1.Varför är du inte så intresserad utav att köpa prylpaket?(har för mig att du sagt något sådant men jag är ledsen om jag har helt fel...)

2.Spelar du med modar? Vilka?
3.Din bästa nedladdning?
4.Spelar du forfarande lite sims 2? (dvs om du har sims 2)
5.Favoritstad/värld i sims 3? (nedladdad, storevärld, värld till expansion, startvärlden mm.)
6.Har du husdjur? Vad heter det/dem? Hur gamla/gammal är det/dem?
7.Syskon?
8.Favoritmusik/grupp?
9.Våfflor, plättar eller pannkakor?
10.Favoritmat?
11.Favoritdryck?
12.Pepsi eller coca cola?
13.Fanta eller coca cola?
14.Jag har hört(rykte eller inte det minns jag inte) att sims 4 kommer vara lite mer cartoon, vad tycker du om det?
15.Om du fick göra ett eget expansion och prylpaket vad skulle dom innehålla?
16.Skulle du kunna tänka dig att börja med veckans posepack?
17. Jordgubbar med glass och grädde, jordgubbar med glass, jordgubbar med grädde eller bara jordgubbar?
18, Förlåt för att alla frågor är i total oordning :/

Svar från mig:

1, Jag har alltid tyckte att prylpaket verkar så ointressanta. Inga nya funktioner, bara prylar. Varför ska jag betala 300 spänn för det? Dock har jag faktiskt ett prylpaket (utomhuslyx) som jag är väldigt nöjd med, så jag håller på att ändra mig på den fronten. 

2, Jag spelar just nu inte med något CC alls, men när jag gjorde det hade jag nraas Wohooer, nraas Traveler, nraas Storyproggresion (?) och ett par andra som jag inte minns namnet på.

3, Åh du, det var en bra fråga. 

4, Jag gav bort mitt Sims 2 till en kompis så nej. 

5, St.Claire, Isla Paradiso, Sunset Valley, Starlight Shores, Twinbrook, Lucky Palms, Hidden Springs, ja i princip allihop. 

6, Och det förväntar du dig att jag ska hålla koll på? Tre får, nio katter (varav sex kattungar), fyra gäss, tio kaniner, tio ankor, ett okänt antal höns och ett okänt antal vaktlar. 

7, Två bröder. 

8, Adele och ThePianoGuys.

9, Våfflor! Med jordgubbssylt och grädde.

10, Lasagne, kyckling och fisk. 

11, Mjölk!

12, Cola!

13, Cola!

14, Uääää!!! Jag vill ju ha en grafik-boost!

15, The Sims 3 Rymdresor Expansionpaket. The sims 3 Kidz och Tonåring Prylpaket. 

16, Kanske det kanske, ska tänka på saken. 

17, Jordgubbar med vanlijvisp, kokosflingor och riven choklad. 

18, Ingen fara ;). 

Av Ella - 8 juli 2013 15:03

Pågrund av att jag nu tvingats radera allr mitt CC har vissa medlemmar i familjen Debran fått sig en liten förändring. Störst är den för Brie, Max och Rue som nu ser ut såhär: 

     

Ursäkta mörkret.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Brie och resten av familjen är väldigt nöjda med sin tillvaro. Att gå upp, käka frukost, gå till jobbet, komma hem, äta middag, läsa journaler och sedan lägga sig igen är rutiner som Brie trivs bra med och som hon har vant sig vid. Fem barn är krävande, och då behövs rutiner.


Men på sista tiden har Brie börjat tröttna på allt det där. Visst är det bra, men det är ändå… ja, tråkigt. Brie har bott i St.Claire i flera år. Hon känner sin chef, sina arbetskamrater, barnens lärare och deras vänner. Hon vet vad grannarna heter, hon vet vilka som gärna lånar ut gräsklippare och hon vet vilka matbutiker som säljer bäst tomater. Hon vet vilka patienter som ofta har magsår, vilka sköterskor som hämtar droppställningar och vilka läkare som är roliga att prata med på kafferasterna. Det känna som att hon har gjort sitt i den här staden och att det är dags att lämna över till någon annan. 

 

Så när hennes chef ringde och sa att ett sjukhus i någon stad långt bort (ignorera att hon står i ett träd)

ville skicka en läkarkandidat till St.Claire i utbyte mot att St.Claire skickade en läkarkandidat till de, och att sjukhuset hade valt att skicka Brie för att bättra på sjukhusets rykte (hon var ju så duktig) blev hon eld och lågor över förslaget. Det var ju precis vad hon efterlyste, och det skulle nog bli roligt för barnen också. 

 

Då återstod bara den svåra biten, och det var att övertala Edvard. Han hade etablerat sig bra i staden och själv sagt att han aldrig skulle vilja flytta. Brie hade inte delat sina åsikter om hur tråkigt hon hade (och det hade hon haft länge) så han visste ingenting.


Brie riktigt smög fram förslaget. Hon var trevlig, mumlade lite om hur "det skulle vara att kanske, bara kanske, kolla på lite andra hus, kanske en bra bit härifrån". Hon mumlade om det under frukosten, på telefon på lunchrasten och vid middagen undrade Edvard, rakt på sak, vart det var hon ville komma. Brie blev lite generad, men då berättade om erbjudandet hon hade fått. Hon berättade också lite om staden, Isla P...Pa...Paradiso (hon hade lite trubbel med uttalandet). Det skulle bli en omväxling, det medgav hon, men kanske till det bättre?


Edvard la ner boken och tänkte till lite. Han sa att han gillade St.Claire Här hade han bott hela sitt liv, och han hade planerat att fortsätta göra det och ärligt talat var han inte så pigg på att flytta. Men om det här var vad Brie ville, skulle han självklart följa med. Förutom att han inte ville att hon skulle sticka med barnen (vilket hade varit svårt, för det är svårt att sticka obemärkt med fem barn) så ville han ju att Brie skulle vara glad och lycklig.

     

Efter det gick allt väldigt fort. Byråer flyttades, tv-apparater packades ner och rummen blev bara tommare och tommare. Flyttbilar avgick med jämna mellanrum. Det var ju långt till Isla Paradiso så möblerna fick de skicka i förväg.


Barnen hade tagit beskedet ganska bra. Max och Jake hoppade av lycka, Xander cyklade runt och runt i kvarteret och umgicks så mycket han kunde med sina kompisar innan det var för sent, Harry brydde sig inte alls och Rue blev helt uppspeedad så fort hon hörde ordet vatten (det finns ju rätt mycket vatten där). Brie passade på att fixa så mycket som möjligt på jobbet innan hon åkte för att få så bra meriter som möjligt och Edvard tömde skrivbordet och sa med stor sorg hejdå till alla arbetskamrater. Han hade fått ett nytt jobb i Isla Paradiso och hoppades att han skulle trivas lika bra där. 

   

När väl flyttdagen kom så låg spänningen tjock som ärtsoppa över hela huset. Edvard var allmänt nervös, Brie var orolig att hon skulle glömma något av barnen och Rue vägrade åka flygplan för hon hävdade bestämt att hon skulle sugas in i propellern och blåsas bort till rymden fortare än kvickt. Xander och Max försökte lugna Rue som skrek av bara farten och Jake satt stilla och skakade av både köld (värmen i huset var avstängd) och av äkta flygskräck. 

 

Först när väl taxin rullat iväg och Brie hade räknat in både barn och väskor och dubbelkollat flygbiljetterna kunde hon andas ut och luta sig tillbaka i taxisätet. Så länge ungarna var med kunde hon andas lugnt. Fast ni skulle sätt uppståndelsen på flygplatsen när Rue tog flygbiljetterna och alla pass och sprang och gömde sig bakom en krukväxt.  

Av Ella - 4 juli 2013 17:23

Tjena!


Ber om ursäkt för att jag lät var så arg i förra inlägget. Jag tappar lätt tålamodet och humöret och det brukar sluta med att jag tycker synd om mig själv.


Jag har faktiskt mot förmodan lyckats reparera mitt sims igen. Dock skedde det på bekostnad av allt mitt CC. Allt mitt CC. Ghaarampostofsraaa! Jag behöll dock St.Claire så jag kan fortsätta min PGC. Ingen större skada på dem fronten. Jag planerar att köra Sims 3 på sparlåga och sedan köra igång ordentligt när Sims 4 släpps. Vi får se hur det blir med det. 


Iallafall, jag har fortfarande officiell semester. Jag håller på att jobba lite med recensionen om Semesterparadis, men jag tänkte att det måste bli jäkligt tråkigt för er att vänta så länge så jag tänkte att vi kör en: 


  Jag vet, brist på fantasi. Men ändå, det kan väl vara kul?

Om någon frågar så svara jag på de frågorna om ett par dar när jag är klar med recensionen. 

Och erkänn, något måste ni väl undra?

Av Ella - 2 juli 2013 17:33

Mitt sims är världens opålitligaste. I ena sekunden fungerar det skitbra, i nästa skitdåligt.

Mitt sims krashar just nu hela tiden. Jag vet inte om det beror på semesterparadis, CC, eller något annat men jag orkar inte med det en gång till. 


Jag har lagt så mycket tid och pengar på det här. 

Pengar, för det första. Själva spelen kostar flera hundra kronor, och jag köper ändå bara expansionpaketen. Datorn som jag köpte när familjens gamla blev helt oanvändbar till sims kostade mig 6000 kronor. Då tog jag pengar från min födelsedag, förra årets julafton, lönen från mitt radio-jobb, men jag var ändå tvungen att jobba ihop resten själv (jag sålde bland annat två kattungar). Jag fick inte ett öre från mina föräldrar. 


Fungerar den här datorn då? Nej, det gör den inte. Det är en Pc som ska vara en speldator, den har hur bra prestanda som hälst men den fungerar inte iallafall. 


Och så var det tid. Jag lägger jättemycket tid på den här bloggen. Förövrigt spelar jag två instrument samt i orkester, tränar Aikido fyra timmar i veckan går i skolan precis som alla andra barn och, tro det eller ej, men jag har faktiskt ett liv att tänka på. 

Jag vet att jag uppdaterade jättedåligt under det gångna läsåret, men det betyder inte att jag inte tänkte på bloggen över huvud taget. Jag blev skitstressad över att jag alldrig uppdaterade och inte blev det bättre när folk började pressa mig på att skriva det där förbannade vinnarinlägget. För ni är ganska krävande trots att ni inte är så många. Jag vet att det finns fler simsbloggar med fler läsare som har det mycket värre än jag, men 20 ynka läsare, inte ens det, kan vända uppochner på min annars ganska hyfsade värld. 


För ärligt talat tror jag att jag skulle må bättre om jag helt slutade blogga. Jag skulle kunna spela mer musik, rita fler täckningar, träna mer Aikido, plugga mer inför prov och förbättra mina väldigt bra betyg ännu mer. Jag skulle inte ha någon anledning att inte ta ett break då och då. Men jag slutar inte att blogga. Det ska ni vara väldigt tacksamma för. 


Jag vet att jag låter arg. Det har en ganska enkel förklaring.

Jag är arg. Sur, deprimerad, vad ni nu vill kalla det. Teknik varkar alldrig fungera för mig, men jag kan inte bara lämna skiten och gå vidare, för då får jag värre skuldkänslor än jag vet inte vad. 


Jag har det inte så lätt ska ni veta. Särskilt inte i skolan. 

Jag tänker inte gå vidare in på det men vi kan väll säga att det innefattar en stulen Iphone 4s, ett hackat facebook-konto och en jacka nedtryckt i en papperskorg. 


Nu tänker jag ta semester.

Tack och hej. 


Translate the blog

Vem är jag?


Hejsan, och välkommen till simlii. Du har hittat en av världens alla bloggar om datorspelet The Sims 3. Jag skriver om fusk, mitt spel, historier och en hel del annat. Vill du veta mer om mig?
Klicka på:

Kontakta mig

 
  

Rutan

Den 28 Juli 2013

--------------------

Hej alla blåbär i lingonskogen! 

Nu på Onsdag (den 31 Juli) åker jag till Stockholm för att delta i ett aikido-läger i fem dagar. Jag tror inte att jag kommer kunna tidsinställa några inlägg, men jag skas försöka att iallfall få ut ett PGC-inlägg antingen innan jag åker eller under tiden jag är borta. Jag ber om ursäkt för att min så kallade semester har tagit så lång tid, men jag hoppas att kunna komma igång igen, snart. 

 

Letar du efter något?

Bloggregler

Hejsan! Jag, som ni kanske vet, tycker jättemycket om när ni skriver komentarer, frågar frågor eller skriver i gästboken. Det är jättebra funktioner som hjälper mig mycket i mitt bloggande, men man får inte skriva vad som hälst på en blogg.

För att underlätta för er och för mig så ber jag er att läsa reglerna som finns precis nedanför. Tack på förhand.

 

Komentarer:

Innan du skriver en kommentar, tänk på att den ska handla om inlägget. Det går jättebra att fråga och ge respons på inlägget. Men har du en annan fråga, ställ den i frågerutan. Har du något annat du vill ge respons på, skriv i gästboken. Tänk också på att min blogg inte är någon reklamplats. Om du är intresserad av att göra reklam för din blogg, kan du be om att få göra ett länkbyte. All annan reklam tas bort. Om du trots det skriver "läs min blogg", flera gånger trots att jag tagit bort dina kommentarer, kommer jag att blockera din IP-adress, och då kommer du inte ha någon möjlighet att besöka min blogg.

 

Frågor

Om det är något ni undrar, så ska ni självklart ställa en fråga. Det kan handla om allt från buggar till länkbyten, jag svarar på allt. Men, som sagt, så är inte min blogg en reklamplats och det gäller även frågespalten lika mycket som kommentarsfältet.

 

Gästbok:

I gästboken får ni skriva vad ni tycker om bloggen. Där är det inte häller tillåtet att göra reklam för sin blogg. Här ställs häller inga frågor. Ja, jag är tjatig om det här med reklam, men så är det.

 

Vad händer då? Om jag bryter mot en regel?

Ja du, det första som händer är att du får en riktigt arg Ella, kanske ett par läsare och ett dåligt samvete på dig. Jag har nolltolerans mot brytande av regler, och detta är vad som händer:

• Du får en lätt varning. Tänk på vad du skriver nästa gång.

• Du får en andra, strängare varning. Kan du inte läsa? Tänk på vad du skriver.

• Du får en sista, mycket sträng varning. Lyssnar du inte nu ligger du riset till.

• Det sista jag gör, om du inte har lyssnat till mina tre varningar, så blockerar jag din IP-adress. Du kommer då inte ha någon möjlighet att besöka Simlii.

 

DET ÄR ABSOLUT, MEGA FÖRBJUDET ATT SKRIVA DISKRIMINERANDE KOMMENTARER, FRÅGOR ELLER GÄSTBOKSINLÄGG MOT MIG ELLER MINA LÄSARE. KRITK ÄR OKEJ SÅ LÄNGE DET SKRIVS PÅ ETT CIVILISERAT SÄTT. SER JAG HATKOMMENTARER ELLER PERSONANGREPP KOMMER JAG ATT BLOCKERA HENS IP-ADRESS DIREKT, UTAN VARNINGAR.

 

För allas trivsel vore det bra att dessa enkla regler följs. 

 

 

The Sims 4

Vi har nu fått diverse trailers, info och bilder om The sims 4. Vad har du för åsikt om det?
 Vilket SuperAwsomeMega-spel! Det här ska jag köpa direkt.
 Det verkar rätt hyffsat faktiskt. Ska nog överväga det.
 Nja... Jag vet inte riktigt...
 Näe, vafan har ni hittat på nu EA?
 Vilket skräp-spel! Det här tänker jag då rakt INTE köpa.
 Jag ville ju ha bättre grafik!
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag är inte klar med trean än.
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag lägger hällre mina slantar på viktigare saker.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Vad tycker du? Skriv!

Läsvärda bloggar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se