Simlii - The sims 3

Senaste inläggen

Av Ella - 22 juni 2013 11:00


Det här blir en ganska kort del, då jag glömmde ta så mycket bilder. Jag är hemskt ledsen men så är det nu tyvärr.   

 

En blåhårig mamma med sin blåhårige son. Nej, Jake är inte heller arvinge. Han fick fel ögonfärg. Men söt är han. 

   

Samtidigt så har Xander och Max växt upp till barn och både har fått fina presenter. Privilegiet att växa upp mer eller mindre själva eftersom att föräldrarna är upptagna med att tjäna pengar till renoveringen av deras enorma hus och en hel rumsrenovering åt de själva.

   

Men de trivs bra tillsammans. De fick en billig TV bland annat i renoveringen och den är väldigt populär.

 

Brie har blivit gravid, igen. Alla dessa graviditeter är ganska påfrestande då hennes rygg inte är den bästa. Men hon tycker om barn, därför så klarar hon sig. 

 

Den här gången tänkte hon inte göra som förra gången, och jobba hela graviditeten. Nu skulle hon ta det lugnt, läsa lite och ta mycket väl hand om Jake som för tillfället är det enda småbarnet i huset. 

  

Så var det emellertid dags för förlossning igen. Även om det inte framgår just nu. 

 

Den här gången var Edvard med på noterna, och fick lite smärre panik eftersom att han varken läst graviditetsböcker eller varit med på någon av de tidigare förlossningarna. 

 

Brie klarade dock ut det mesta själv trots en skrikande pappa i bakgrunden. Hon födde den kvällen sonen Harry och dottern Rue. Tvillingar alltså, vilket kommer innebära lite problem i skötsel väg, men det är ändå bra eftersom att Brie snart blir vuxen. ANNONS
Av Ella - 21 juni 2013 15:17

Tjena!


Idag är det midsommarafton och jag har därför bestämt mig för att göra som alla andra i Sverige.

Ta ledigt!


Jag har släkt som kommer och äter upp vår mat snart och jag vill bara ta det allmänt lugnt och käka mina jordgubbar ifred. Jag har bilder till ett PGC-inlägg som jag ska skriva i morgon. Det kanske blir något nerladdningstips eller liknande också, vi får se. 


 

Bjuder på en bild på Tiger. Som faktiskt fattat det här med sommarlov. 


GLAD MIDSOMMAR!ANNONS
Av Ella - 19 juni 2013 20:26


Jag lider just nu av stor inspirationsbrist. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om och därför skriver jag nästan bara PGC - inlägg. Om ni har några förslag på vad ni vill läsa så är ni mer än välkomman att kommentera.   

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Brie har blivit illamående igen och hon misstänker att det är ännu en graviditet. Hon tycker mycket om Xander, men vill gärna ha en flicka den här gången. 

   

Under tiden har Xander lärt sig att både prata och gå delvis med hjälp av Edvard och delvis på egen hand. Han lär sig fort och båda föräldrarna är väldigt stolta. 

 

Trots graviditeten (sam faktiskt var en graviditet) fortsatte Brie att jobba, iallafall ett tag innan magen blev för tung. Nu när vintern kom blev det mycket vaccinationer eftersom att folk uppenbarligen tyckte att det var för jobbigt att sätta på sig jackor. 

 

Snart nog var det ändå dags att föda. Den här var mycket värre än den första och tog mycket längre tid och så här i efterhand ångrade Brie att hon inte åkte till ett sjukhus. 

 

Iallafall så föddes en pojke som fick namnet Max den natten. Han var inte häller en godkände arvinge då han hade samma brungulgröna fårfärg som Edvard och Xander. Dock rätt ögonfärg, men tyvärr så räcker inte det. 

 

Så trotsade Brie och Edvard platsbristen igen och klämde in en spjälsäng till. De hade inte pengar nog att flytta än och Max behövde ju sova någonstans. 

---

 
En graviditet senare föddes en till pojke. Det är många pojkar i den här familjen och Brie längtar allt mer efter en dotter. Den här gossen fick iallfall namnet Jake.

  

Då, när Brie och Edvard nästan förlorat hoppet om att hitta en sovplats åt Jake ringde Bries telefon. Det visade sig att en av hennes gammla släktingar nyligen dött och testimenterat lite över 30.000 simdaler åt Brie. Det kom som en riktig överaskning för hon hade inte hört av denna släktingen på flera år. 

 

30.000 simdaler var precis vad Edvard, Brie, Xander, Max och Jake behövde för att köpa ett stort och bekvämt hus. Detta var ett hus de länge haft ögonen på, trots att det var ett renoveringsprojekt och det var nu, speciellt nu med tre pojkar i huset de verkligen behövde det. 

 

Dock var det ingen överdrift när det kommer till renoverings-projekt aspekten, för huset saknade helt en insida. Det fanns inte ens badrum. Så Brie och Edvard reste ett par turistsängar och sov i den blivande matsalen den natten.

Av Ella - 17 juni 2013 13:00

 

Det visade sig såklart senare att Brie var gravid. Både hon och Edvard var mycket glada åt den saken, men mindre glada åt alla problem som den medförde. Lägenheten var ny definitivt för liten, men bostäder är dyra i St. Claire och det skulle verkligen inte bli lätt att hitta någon.

 

Medan Edvard letade bostäder så förberädde Brie sig så gott hon kunde. Hon sov mycket, åt ordentligt och läste många graviditetsböcker. I takt med att magen växte så blev det färre turer till toaletten men desto fler till gungstolen. 

 

Edvard hade fått upp ögonen för ett jättefint, relativt billigt hus i en annan del av staden. Det skulle definitivt räcka för de och fler eventuella barn. Dock var det lite av ett renoveringsprojekt innvändigt och det hade han ingen aning om pengarna räckte till. Edvard var ju för tillfället arbetslös, då han sagt upp sig från akrobat-yrket, och Brie var ju mammaledig. Men han fortsatte att hålla ett öga på huset medan han såg sig om efter annat. 

 

Då plötsligt, mitt i natten, började Bries mage att värka något fruktansvärt. Den där vattenmelonen till bebis var påväg ut, och till råga på det dessutom för tidigt. 

 

Så den dagen, föddes ett väldigt söt pojke som fick namnet Xander. Brie var närmast överlycklig och hon antog att Edvard också skulle vara det, trots att han sovot sig genom hela förlossningen. 

 

Morgonen efter så bestämde sig Brie och Edvard för att trotsa platsbristen, flyttade på den stora hallbyrån och satte dit en fin spjälsäng åt Xander. Nu var det knappt så att man kunde röra sig i lägenheten, men det gick. 

 

Edvard tyckte faktiskt väldigt mycket om sin son, och eftersom att Brie numera var tillbaka på jobbet så spenderade pappa och son väldigt mycket tid tillsammans.

 

Något de väldigt ofta gjorde var att ta promenader i en sittvagn som Brie fått av en arbetskamrat. I både regn och solsken gjorde de det, för Xander tyckte att det var väldigt mysigt med promenader. 

 

Brie (som gått och blivit befodrad igen) var mer än tacksam över att Edvard hjälpte till så mycket och hon drog sig inte för att säga det. 


 

Och fort som tiden gick så var det med ens dags för Xander att växa upp. Dock blev han ingen arvinge (man brukar inte få en arvinge på första försöket) utan han ärvde Edvards gener och fick en grön/gul/brun hårfärg (ush vad jag hatar den) och blå ögon. Så Brie och Edvard kan nog vänta sig fler ungar snart. 

Av Ella - 17 juni 2013 09:36

Hej!


Jag skulle för några minuter sedan administrera mina PGC - inlägg och då råkade jag av misstag radera ett av de. 

Det var det inlägget där Brie och Edvard blev ihop. Steget frammåt tror jag att det hette. 

Så letar ni efter det finns det tyvärr inte kvar. Dumt gjort av mig, men det kan man tyvärr inte ångra. 

 

Sneak-Peak. 

Nytt PGC-inlägg kommer klockan 13.00 idag. 

Av Ella - 15 juni 2013 20:41

Det blir en del PGC inlägg för tillfället. Det beror på att jag spelar väldigt fort och jag vill inte att samma sak som hände med Spencer Hale ska hända nu. Så ni får stå ut med min PGC helt enkelt. 

 

Det går riktigt bra för Brie just nu. Alla arbetskamrater har en gång för alla förlåtit henne och hon har till och med gått och skaffat sig en befodran. Med snygga nya - rosa - kläder och en namnskylt där det nu faktiskt står en ordentlig titel går hon nu med glädje till jobbet varje morgon. 

 

För att fira att livet nu helt plötsligt flyter på så bra så tyckte Brie att det var en bra idé att bjuda in Edvard på middag. Han tackade med glädje ja och lovade att infinna sig om en och en halv timme.

 

På menyn vankades det tortellini med ostsås som Brie hade rört ihop efter ett gammalt recept hon hittade i en kokobok i bokhyllan. Det lyckades faktiskt bra och spisen började inte brinna. Ett stort plus i kanten åt Brie som lyckades laga mat utan att bränna vare sig maten, sig själv eller lägenheten.

 

När porttelefonen ringde rusade hon genast ner i trappuppgången för att möta upp med Edvard. De höll med om att hyresvärden borde byta den urusla belysningen och enligt Edvard så luktade det ost redan freån trapporna. Hur han nu visste att det skulle bli ost hade Brie inte en susning om, för hon kände minsann ingen ost-lukt. 

 

Dock antydde Edvard att han hade ett ärendenågon annanstans och behövde gå redan nu. Han beklagade sig över all energi Brie hade lagt på maten och innan hon ens hade yttrat ett... jaha... var han borta. 

 

Arg ledsen, och om möjligt lite besviken såg hon ingen annan utväg än att äta upp maten själv. Edvard var förmodligen redan långt borta och hon skulle upp tidigt imorgon. 

 

Nästa dag var hon fortfarande ganska ledsen, när telefonen plötsligt ringde. Ett foto av Edvard lyste mot henne på displayen och hon övervägde verkligen om hon skulle svara eller inte. Hon var inte den som brukade vara konstruktiv av sig, men samtidigt tyckte hon inte att folk skulle få köra med henne hur som hälst om hon ansträngde sig till det yttersta. Med en suck svarade hon iallfall. 

 

"Jag ber så mycket om ursäkt för igår". Sa Edvard. "Jag står utanför din lägenhet med ungefär fyra stycken flyttkartonger, får jag komma in?". Brie blev helt stum av förvåning. 

"V-vadå vill du flytta in här eller?". 

Enligt Edvard var detta precis vad han önskade och han hoppades att Brie skulle ha lite överseénde med hans brister och iallfall låta honom komma in och prata med henne. 

 

Brie tyckte att det kanske kunde vara en bra idé så hon öppnade dörren. Vad hon fick se var däremot inte den Edvard som lämnade henne i trapphallen dagen innan. Han var nyklippt, hade ny skorta och såg liksom... trevligare ut än innan. Även om koftan som han hade knutit runt halsen verkade en smula nonchalant. 

Emellertid så släppte hon iallfall in honom och hjälpte honom bära in flyttkartongerna. 

"Varför?" frågade hon honom. "Varför vill du flytta in här?". 

Han suckade lite. 

"Jag har blivit vräkt. Akrobatjobbet ger inte så mycket så jag hade inte råd att bo kvar". 

"Du hade inte råd med bostad men visst med en ny klippning?" frågade hon misstänksamt. 

"Va? Nej! Den här fixade min syster i hennes badrum. Hon jobbar som frisör?". 

Edvard hade alldrig varit i hennes lägenhet förut så han gick mest runt och såg sig om lite. Han berömde henne för den fina läshörnan med gungstol och stannade lite extra länge vid fotografet av de två från sommarfestivalen. 

 

Under tiden han Brie tänka över hans plötsliga vilja att spendera mer tid med henne och undrade om det verkligen var en bra idé. Det skulle bli väldigt, väldigt krångligt. 

 

Nämen usch vad snobbig han ser ut på den där bilden. 

Brie tog upp ämnet ganska snabbt med Edvard. Hon förklarade att lägenheten var för liten för de båda, att hon var usel på matlagning, att hon jobbade väldigt mycket och att om han inte hade råd att försörja sig själv, hur skulle hon kunna försörja de båda? Läkarjobbet var ganska lågbetalt och lägenheten var inte billig. 

 

Edvard tog hennes hand och sa att han lovade att vara så billig som möjligt och att även om akrobat-yrket var lågbetalt så var det iallfall något. Han sa att han skulle hjälpa henne på alla sätt han kunde, att han inte brydde sig om att hon jobbade hela kvällarna och att han var ganska hyfsad på matlagning.

 

Han avslutade med en stor kram och sa att allt skulle lösa sig.

 

-----  

 

Sedan sålde paret Bries dator, som hon ändå alldrig annvände och köpte för pengarna en våningssäng så att Edvard slapp att sova med en filt i gungstolen. Brie hade inte hjärta att slänga bort Star Wars-tavlan så den fick hänga kvar. 

 

Edvard kom snabbt tillrätta i lägenheten och han hade faktiskt rätt hyfsade matlagningsskills. Brie stortrivdes med att ha någon annan än sig själv hemma. Det fick henne att känna sig mindre ensam. 

 

Allting var "Tip-top non-stop", ända tills Brie började att kräkas på morgonarna. 

Namnförslag, någon?

Av Ella - 14 juni 2013 18:55

       

Jag gav mig på att skapa mitt "fina" rum i sims. Ja, vad ska man säga? Stökigt är det ju. Och fullt med böcker. 


Men det här borde ni verkligen testa på någon gång. Det är faktisktr riktigt roligt. 

Av Ella - 13 juni 2013 19:45

 

Brie känner ännu inte så många i St. Claire och jobbet på sjukhuset börjar först dagen därpå. Därför hade hon spenderat i stort sätt hela dagen, och dagen innan, på en liten mörk resturang. Hon hade läst på lite om logik, ätit, lyssnat på musik och mest förberätt inför morgondagen. Hon hade bland annat, med stor möda, ringt en bekant som hon visste jobbar på sjukhuset och frågat om de möjligtvis kunde samåka och hämtat ut en uppsättning ljusgröna kläder från sjukhusets förråd. Hon jobbade på kirurgavdelningen, trots att hon var utbildad inom allmänmedicin (chefen hade sagt att det kunde hon gå några kurser om och så var det inget mer med det), och kirurgerna hade gröna kläder. Medicinerarna hade blå. 

 

Påväg hem från resuturangen, ungefär vid midnatt tyckte dock ett par aliens att Brie såg ut som en lämplig försöksperson, sög upp henne i sitt UFO och flög iväg. 

 

Det oväntade besöket var omtumlande, och lite för mycket för stackars Brie som fick både huvudvärk och ont i ryggen. Hennes nya, utomjordiske vän blev lite smått orolig och undrade om deras nya sondexlosemptonlaser kanske skulle ta kål på deras ack så ointelligenta offer. Hon brydde sig dock inte så mycket om det, utan flög snart iväg i sin farkost i jakt på nya försökskaniner. 

 

Dagen efter, första jobbdagen, blev inte så lyckad som Brie hoppats på. Hon hade tänkt att äta en ordentlig frukost, men Alien-attacken var väldigt utmattande och hon hade försovit sig. Så det var bara på med kläderna och springa ut till den tutande samåkningsbilen. 

 

Samåkaren var inte så glad över förseningen, efter som att hon insåg att hon också skulle bli försenad. Hon muttrade lite surt när Brie försökte hälsa och sa sedan inte ett ord till under hela resan. 

 

Under arbetsdagen lyckades hon också att förstöra överaskningsfesten som arbetskamraterna ordnat åt chefen då denna fyllde år genom att nämna den för högt under en disskusion med en sjuksköterska samt med att sabba hela stämningen i lunchmatsalen genom att sjunga lite för högt på en väldigt bra låt. Brie hade ingen vidare sångröst. Så om arbetsakamraterna inte gett henne onda blickar i korridorerna, eller pratat väldigt spydigt med henne om de måste så har de helt enkelt struntat blankt i henne. Några arbetskamrater lyckades hon dock lära känna som inte dömde henne allt för hårt efter incidenten i lunchmatsalen. 

 

När dagen var slut var hon så utmattad att hon somnade på en av parkbänkarna utanför sjukhuset. Inte nog med det som redan hänt. Hon hade dessutom, påväg ut, krockat med en sjuksköterska som kört en vagn ner till blodbanken. Det kom mycket värdefullt blod av många ovanliga blodgrupper över hela korridoren, och överläkaren som ansträngt sig och sammlat in allt det här, kokade av ilska och blängde på Brie med mord i blicken samtidigt som han skällde på henne över skrivbordet. Det var inte det här han hade anställt henne för, skrek han, men eftersom att hon hade så bra betyg och alla poäng på högskoleprovet så skulle hon få en chans till. Dock utan dagslön i två dagar. 


-----


 

Dagen efter artade sig bättre. Brie hann med att äta sin goda frukost, hon kom inte försent och passade på att be den stackars sköterskan med blodvagnen om ursäkt. Hon skötte sig bra under två väldigt lyckade operationer, och stannade dessutom och hjälpte sjuksköterskan (med blodvagnen) att diska alla redskap efteråt. Chefen, och arbetskamraterna blängde inte längre på henne med mord i blicken och pratade med henne både under lunchen och med normal samtalston. Fast allra tacksamast var sjuksköterskan (med blodvagnen). 

 

Efter jobbet hann hon tillochmed gå på en nyanländ simfestival i en av parkerna. Showen var bra, och artisterna höll god min med publiken. 

 

Särskilt en artist, en akrobat, som slängde eld och knivar överallt fångade Bries intresse. Hon undrade hur i allsindar han lyckades med allt det där utan att få brännskador eller skärsår. Samtidigt funderade hon på vilken som var den bästa behandlingen mot brännskador, ifall olyckan skulle vara framme. Hon kom fram till att skulle akrobaten ramla in på akuten så skulle hon genast skriva ut en stor tub kortisonsalva åt honom. 

 

Akrobaten fattade tydligen tycke för Brie också, för efter showen så kom han fram och undrade lite över hennes fantastiska pigment. Hon förklarade ganska tyst för honom om hennes defekta gener och han svarade att det där nog var de häftigaste defekta generna han någonsin stött på. Hon småskrattade lite åt det, men inombords kastade hon sig runt av glädje över att det fanns människor kvar på jorden som inte dömde henne för hennes ögonfärg.


Läkaren och akrobaten förde sedan ett långt och trevligt samtal och både ditt och datt tills läkaren insåg att hon behövde gå hem för att orka upp till nästa arbetsdag. Translate the blog

Vem är jag?


Hejsan, och välkommen till simlii. Du har hittat en av världens alla bloggar om datorspelet The Sims 3. Jag skriver om fusk, mitt spel, historier och en hel del annat. Vill du veta mer om mig?
Klicka på:

Kontakta mig

 
  

Rutan

Den 28 Juli 2013

--------------------

Hej alla blåbär i lingonskogen! 

Nu på Onsdag (den 31 Juli) åker jag till Stockholm för att delta i ett aikido-läger i fem dagar. Jag tror inte att jag kommer kunna tidsinställa några inlägg, men jag skas försöka att iallfall få ut ett PGC-inlägg antingen innan jag åker eller under tiden jag är borta. Jag ber om ursäkt för att min så kallade semester har tagit så lång tid, men jag hoppas att kunna komma igång igen, snart. 

 

Letar du efter något?

Bloggregler

Hejsan! Jag, som ni kanske vet, tycker jättemycket om när ni skriver komentarer, frågar frågor eller skriver i gästboken. Det är jättebra funktioner som hjälper mig mycket i mitt bloggande, men man får inte skriva vad som hälst på en blogg.

För att underlätta för er och för mig så ber jag er att läsa reglerna som finns precis nedanför. Tack på förhand.

 

Komentarer:

Innan du skriver en kommentar, tänk på att den ska handla om inlägget. Det går jättebra att fråga och ge respons på inlägget. Men har du en annan fråga, ställ den i frågerutan. Har du något annat du vill ge respons på, skriv i gästboken. Tänk också på att min blogg inte är någon reklamplats. Om du är intresserad av att göra reklam för din blogg, kan du be om att få göra ett länkbyte. All annan reklam tas bort. Om du trots det skriver "läs min blogg", flera gånger trots att jag tagit bort dina kommentarer, kommer jag att blockera din IP-adress, och då kommer du inte ha någon möjlighet att besöka min blogg.

 

Frågor

Om det är något ni undrar, så ska ni självklart ställa en fråga. Det kan handla om allt från buggar till länkbyten, jag svarar på allt. Men, som sagt, så är inte min blogg en reklamplats och det gäller även frågespalten lika mycket som kommentarsfältet.

 

Gästbok:

I gästboken får ni skriva vad ni tycker om bloggen. Där är det inte häller tillåtet att göra reklam för sin blogg. Här ställs häller inga frågor. Ja, jag är tjatig om det här med reklam, men så är det.

 

Vad händer då? Om jag bryter mot en regel?

Ja du, det första som händer är att du får en riktigt arg Ella, kanske ett par läsare och ett dåligt samvete på dig. Jag har nolltolerans mot brytande av regler, och detta är vad som händer:

• Du får en lätt varning. Tänk på vad du skriver nästa gång.

• Du får en andra, strängare varning. Kan du inte läsa? Tänk på vad du skriver.

• Du får en sista, mycket sträng varning. Lyssnar du inte nu ligger du riset till.

• Det sista jag gör, om du inte har lyssnat till mina tre varningar, så blockerar jag din IP-adress. Du kommer då inte ha någon möjlighet att besöka Simlii.

 

DET ÄR ABSOLUT, MEGA FÖRBJUDET ATT SKRIVA DISKRIMINERANDE KOMMENTARER, FRÅGOR ELLER GÄSTBOKSINLÄGG MOT MIG ELLER MINA LÄSARE. KRITK ÄR OKEJ SÅ LÄNGE DET SKRIVS PÅ ETT CIVILISERAT SÄTT. SER JAG HATKOMMENTARER ELLER PERSONANGREPP KOMMER JAG ATT BLOCKERA HENS IP-ADRESS DIREKT, UTAN VARNINGAR.

 

För allas trivsel vore det bra att dessa enkla regler följs. 

 

 

The Sims 4

Vi har nu fått diverse trailers, info och bilder om The sims 4. Vad har du för åsikt om det?
 Vilket SuperAwsomeMega-spel! Det här ska jag köpa direkt.
 Det verkar rätt hyffsat faktiskt. Ska nog överväga det.
 Nja... Jag vet inte riktigt...
 Näe, vafan har ni hittat på nu EA?
 Vilket skräp-spel! Det här tänker jag då rakt INTE köpa.
 Jag ville ju ha bättre grafik!
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag är inte klar med trean än.
 Jag skulle nog vilja köpa det, men jag lägger hällre mina slantar på viktigare saker.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Vad tycker du? Skriv!

Läsvärda bloggar

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se